Opskrift på spiseligt lim

Spiseligt lim

Det kan være lidt af en opgave, at finde et brugbart bindemiddel til, at få sit pynt til at hænge sammen eller sidde fast på en kage, især hvis det er lidt tungt og skal sidde på en lodret flade. Der er flere muligheder, f.eks. royal icing, glasur, smeltet chokolade, eller smørcreme, men i mange tilfælde er spiseligt lim, baseret på tylose pulver, det bedste valg, da det binder godt og ikke efterlader så synlige spor som mange af de andre valgmuligheder gør. Det kræver dog lidt forberedelse, da det skal hvile en dag efter det er lavet, men til gengæld rækker en lille portion langt.

Ingredienser:

  • ½ tsk tylose pulver
  • 5 spsk vand
  • 1 beholder med tætsluttende låg

Hæld vandet i beholderen og tilsæt tylose pulveret. Rør mikset godt sammen (eller ryst beholderen godt) og lad hvile til næste dag.

Er limen for tyktflydende, kan man tilsætte lidt ekstra vand.

Opbevares i køleskab og væk fra direkte sollys. Limens holdbarhed er flere uger, men begynder der at danne sig tågede plamager i det, er det på tide, at lave en ny portion.

Lignende indlæg

Skriv et svar