Halloween kage

Halloween kage nærbilledeSom vi tidligere har skrevet, har vi længe snakket om, at komme i gang igen med, at lave kager og Halloween var jo så et oplagt som mål for en ny begyndelse på kagepynteriet.

Vi ville gerne starte med en kage som ikke skulle være alt for perfekt. Det vil sige en kage, der er lidt tegneserie i udseende og så er Halloween et godt sted at starte. Vi snakkede lidt om udseende og blev enige om noget simpelt og knapt så indviklet. Vi ville gerne finde ud af om vi helt havde tabt evnen til, at lave kager. Så her er er vores bud på en Halloween kage.

Halloween kageSom det fremgår af billederne består kagen af to etager. Et monster med hugtænder og en spindelvæv etage. Monsterets pels er tyllet på i indfarvet royal icing med en græs tyl. Det tog lige lidt tid, at finde den rette konsistens på royal icingen, men resultatet blev ret hæderligt. Tungen, læberne og tænderne er lavet i fondant blandet med gumpaste for bedre at kunne holde formen. Tungen kom til at ligge to minutter for længe og fik nogle ret heldige rynker, som egentligt fungerede godt. Held i uheld gjorde, at tungen fik et godt udtryk. Vi havde åbenbart glemt, at det er vigtigt, at arbejde hurtigt og effektivt når det drejer sig om fondants tørringstid. Derefter er læberne og tungen blevet malet med airbrush og penslet med lidt brun dust, for at skabe lidt dybde.

Øverste etage er beklædt med fondant og malet med airbrush. Et af vores store håb var, at vi ikke helt havde mistet evnen til, at trække kagen op i fondant og denne gang sad optrækningen lige i skabet. Spindelvævet er lavet med indfarvet royal icing. Tidligere på ugen lavede vi lidt royal icing, for at finde den rette konsistens og øve os i spindelvæv på et stykke bagepapir. Det gik egentligt ret godt, men vi må konstatere, at bare fordi vi kan på et fladt underlag, er det ikke ensbetydende med, at det bliver lige så godt på en rund kage. Det ser altså lidt ud som om den edderkop var fuld da den lavede sit spind. Men øvelse gør mester, som man siger, så mon ikke vi kommer efter det igen.

Nærbillede af halloween kageSidst er kagepladen også betrukket med fondant og malet sort med airbrush. Selv om vi er rimeligt godt tilfredse med sprøjtemaleriet på de store flader, havde vi lidt kvaler med, at få pistolen finjusteret til de små detaljer på læberne. Den airbrush vi har, er ikke lavet til det detaljearbejde, vi gerne vil have den til at udføre, så det er en af de (mange) ting, der skal købes nyt af hen af vejen.

Selv om det er vores først kagepynteri i næsten to år, lader det ikke til, at vi helt har mistet taget. Vi er i hvert fald godt tilfredse med vores Halloween kage og har fået endnu mere lyst til at lave flere kager.

Tak fordi du kigger med og hav en uhyggelig god Halloween.

Lignende indlæg

Skriv et svar