Lav dine egne sukker hjerter

Sukkerhjerter

Her er en nem lille metode til, at lave sine egne sukkerknalder, der kan formes og farves som ønsket og bruges til pynt af kager, cupcakes og andet bagværk, eller som bordpynt, gaver, eller lignende. Vi har her lavet dem som hjerter, men kun fantasien (og ens udvalg af udstikkere) sætter grænser for ens muligheder.

Ingredienser:

 • 200 g. sukker
 • 3 tsk. Pasteuriserede æggehvider
 • Pasta farve

Sukkerhjerter trin-for-trin

Bland sukker og æggehvider i en skål og tilsæt derefter farve. Rør massen godt, til den er ensartet.

Hæld sukkeret ud på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir. Tryk sukkeret fladt med din hånd eller en kage udglatter (læg evt. et stykke bagepapir henover, da det klistrer) til den ønskede tykkelse (bedst omkring 3-5 mm.) En kagerulle kan også bruges, men det er svært, at undgå, at skubbe sukkeret i stykker.

Tag herefter din udstikker og tryk den ned i sukkeret. Løft udstikkeren forsigtigt, så sukkeret i den følger med. Hold den over et stykke bagepapir og bank let på kanten med enden af en teske, til sukkeret glider ud. Det bedste resultat opnås med udstikkere, der er 1-2 cm. i diameter. Sukkerkornenes størrelse gør det svært at få tydelige aftryk med mindre udstikkere og med større, er det svært at få sukkeret til, at følge med, når man løfter udstikkeren.

Rengør jævnligt udstikkerne, da den klistrede masse sætter sig fast og gør det svært, at få pæne aftryk.

De færdige hjerter bages i forvarmet ovn ved 100­°C i 10 min. Lad dem herefter ligge i 12-24 timer ved stuetemperatur, så de størkner helt. Herefter har de samme hårdhed som sukkerknalder og kan bruges til pynt af kager og cupcakes eller til kaffen. Vær opmærksom på, at hvis de bruges som pynt på fugtige overflader, vil de langsomt opløses og farverne vil trække ud, så pynt med dem lige inden servering.

Sukkerhjerter, detalje

Noter:

 • Brun farin kan også bruges uden tilsætning af æggehvider og resultatet er velegnet som et festligt indslag ved servering af Irish coffee.
 • Hvis man er bekymret for holdbarheden, kan der bruges vand istedet for æggehvider, men de færdige sukkerhjerter er ikke helt så holdbare som ved brug af æggehvider.

Sukkerhjerter i gavepose

Lignende indlæg

2 comments

  • Mette Dalsgaard Brath siger:

   Det er et godt spørgsmål. Da de bliver bagt skulle de kunne holde sig et godt stykke tid (minimum en måned). Det svarer lidt til kyskager, der jo hovedsageligt består af æggehvider og sukker der er blevet bagt. Sørg for at opbevare dem tørt og køligt.

   MVH
   Mette Brath

Skriv et svar