Bryllupskage med western tema

Bryllupskage
Det er ikke blevet til meget kage den sidste måneds tid, dels på grund af varmen og dels fordi man jo skal holde fri en gang imellem, men vi har dog fået lavet denne ene bryllupskage. Kagen er den største vi nogensinde har lavet og blev bestilt til 60 personer (reelt var der til godt 70). Vi var så heldige at brudeparret selv kom med en skitse (se nedenfor) af hvad de ønskede, så vi skulle bare efterligne hendes design og ikke tænke selv 🙂

Bryllupskage skitse

Kagen er bygget op af vanilje lagkagebunde (tre per etage) og skovbær mousse med hvide chokolade stykker (to lag per etage), en kombination der er rigtig lækker i sommervarmen og en af vores favoritter. Kagen er smurt op med chokolade-palmin smørcreme og dækket med Satin Ice fondant. Vi brugte sukkerprint til mærket og teksten på de nederste to etager og lavede de hvide perler og mønsteret på anden og tredje etage i royal icing. Sølvperlerne i diamantmønsteret var købte sukkerperler. Blomsterne er lavet i gumpaste og farvet med airbrush. De er sat fast på kagen med royal icing. Figuren på toppen af kagen, var en brudeparret selv kom med. Resultatet er en kage bestående af 4 kg. lagkagebunde, 4 kg. skovbær creme, 1 kg. hvid chokolade, 1 kg. smørcreme og 2 kg. fondant.

Bryllupskage - etage 4

Bryllupskage - etage 3

Bryllupskage - etage 2

Bryllupskage - etage 1

Vi havde ikke en udstikker til, at lave hullerne i midten af etagerne, men vi fik den geniale idé, at cult shaker dåser havde den perfekte diameter og ville fungere fortræffeligt som udstikker. Vi skar bunden af en dåse og dustede den med maizena og så var den perfekt til, at skære igennem hele kagen med fyld og fondant. Samtidigt kunne vi så sætte afkølede cult shakers i hullerne som køleelementer under transporten.

Cult shaker udstikker

Cult shaker udstikker

Cult shaker udstikker

Selv om vi var heldige, at kagen skulle laves på nogle af de køligere dage i juli, gav varmen stadig problemer. Fondanten svedte en del, da vi havde lidt for meget fugt i vores køleskab og hev dem ind og ud lidt for meget for at pynte. Heldigvis kunne vi dække de værste steder med blomster og andet pynt. Samtidigt vendte vi de enkelte etager sådan, at de pæneste sider vendte fremad.

Det største problem ved kagen, ud over lidt skønhedsfejl på grund af varmen, var det mildt sagt elendige kagestativ. Det var utroligt ustabilt og bestemt ikke lavet til kager i denne størrelse. Hvis man kigger på billederne, kan man også se, at den anden nederste plade ikke er centreret i forhold til de andre (forværret af, at lige netop den etage af kagen står skævt på pladen). Fremover skal det ikke bruges til andet end cupcakes.

Heldigvis var brudeparret rigtigt godt tilfredse med resultatet 🙂

Lignende indlæg

2 comments

  • Mette Dalsgaard Brath siger:

   Hej Nathalia.

   Tak. Kagerne var 30, 25, 20, og 15 cm. i diameter og ca. 10 cm høje hver.

   MVH Mette

Skriv et svar