Bibliotek cupcakes

Bibliotek cupcakes, nærbillede

Jeg er flere gange faldet over kager og cupcakes med bøger som tema på nettet og eftersom min søster er bibliotekar, har det hele tiden været nærliggende, at lave min egen udgave af en af dem. Da jeg endnu en gang så cupcakes pyntet med bøger her den anden dag tænkte jeg, at nu skulle det være.

Bibliotek cupcakes

Vi har lavet dem af chokolade cupcakes, pyntet med palmin smørcreme med smag (de hvide er med kokos og de gule med ananas). Bøgerne er lavet i fondant (tilsat tylose pulver) med sukkerprint som forside.

Da min kusine er forfatter (og en god en af slagsen), kunne jeg ikke nære mig for, at inkludere en af hendes bøger (“Huset ved havet” af Dorte Hummelshøj Jakobsen i forgrunden).

Næste gang jeg laver dem er der dog et par ting jeg vil gøre anderledes. Jeg har ikke held med, at få noget fornuftigt ud af, at tilsætte tylose pulver til fondant, så det bliver gerne for blødt til, at lave detaljeret pynt som bøgerne her. Næste gang vil jeg lave dem i enten ren gumpaste eller i hvert fald halvt af hver. Jeg er heller ikke helt tilfreds med, at man kan se kanten af sukkerpapiret så tydeligt, så der skal muligvis bruges wafer papir i stedet, som er noget tyndere.

Da vi ikke selv kan spise alle vores eksperimenter, går de her naturligt nok til min søsters kollegaer på Hjørring bibliotek, som forhåbentligt vil finde dem velsmagende og ikke hænge sig så meget i de skønhedsfejl bøgerne har.

Bibliotek cupcakes

Lignende indlæg

2 comments

  1. Rikke Grundtvig siger:

    Hej,
    Jeg er helt vild med Bibliotekmuffins. min far fylder 60 år senere i år og han elsker bøger og læser rigtig meget så det ville være genialt at lave dem. Hor får jeg fat i sukkerprint af bøger i den størrelse?

    • Mette Dalsgaard Brath siger:

      Vi har selv lavet dem. Vi fandt forskellige bog forsider ved at søge på nettet og skallerede dem ned i størrelse, så de blev 4 cm høje. Derefter printede vi dem på et ark A4 sukkerpapir og klippede dem ud.

Skriv et svar