Minecraft kage

Nærbillede af Minecraft kageEt af vores sidste projekter inden vi gik på kage-ferie, var en fødselsdagskage til vores niece Mika. Hun er (eller var) kæmpe Minecraft nørd og havde efterspurgt en kage i det tema i lang tid, så det var en beslutning mindre at tage stilling til.

Kagens design

Som sædvanlig var vi en tur forbi nettet for at samle inspiration og kom frem til, at en Minecraft klods var det perfekte valg. Den talte rigtig godt til Sørens firkantede tankegang og ville samtidigt være en god øvelse i, at lave en firkantet kage med samme højde som bredde. Efter en hurtig bestilling af firkants udstikkere, var det så tid til, at udstikke et hav af firkanter i otte forskellige farver (fire brune nuancer og fire grønne). Nøje beregninger af kagens dimensioner afslørede, at der skulle bruges ikke mindre end 1280 tern (256 per side) plus lidt til pladen.

Minecraft kage firkanterVi brugte igen billeder fra nettet for at ramme nogenlunde de nuancer, som en Minecraft klods har i spillet. Vi overvejede at lave firkanterne i fondant blandet med gumpaste, men de viste sig at være formfaste nok i rent fondant, efter kort tørretid.

Minecraft klodsSelv om det måske ser ud som om firkanterne, er sat tilfældigt på, er der faktisk lidt system i det. Som det fremgår af billederne, er kanten mellem jord og græs tro til spillets klodser, men der ud over er firkanterne dog placeret tilfældigt.

Kagens indhold

Kagen består af chokolade sponge cake bunde, med skildpadde-palmin smørcreme som fyld og opsmurt med chokolade-palmin smørcreme, efter fødselsdagsbarnets ønsker. Vi valgte, at bruge palmin smørcreme, da det holder formen godt og gør det nemmere, at lave en kage med skarpe kanter. Vi overvejede, at bruge chokolade ganache til opsmøring, men det ender ofte med, at blive for intenst i smagen til børn i seks syv års alderen.

Minecraft kageDet viste sig at det var en større udfordring, at ramme de samme dimensioner i højde og bredde end vi havde håbet. Fyldet og kagebundende satte sig lidt mere end forventet, så den eneste måde at opnå den ønskede højde var, at smøre et meget tykt lag opsmøring på toppen af kagen. Derfor valgte vi i stedet, at lave den en cm. lavere, så den kun var 15 tern høj. I sidste ende var det vidst kun os, der bemærkede denne detalje. Mika og hendes gæster var i hvert fald lykkeligt uvidende om vores kvaler med kagens dimensioner.

Tak fordi du læste med.

Lignende indlæg

One comment

Skriv et svar