Interview med Annette fra Annettes kager

Annettes kager

Nummer to i rækken af interviews med folkene bag nogle af de danske kagedekoration blogs, er med Annette, der står bag bloggen Annettes kager. Annette startede bloggen op tilbage i januar 2010 og har i mellemtiden også haft en webshop med tilbehør til cupcakes, der dog er lukket nu. Ud over et væld af gode opskrifter på cupcakes, toppings, kagebunde og fyld, byder Annettes kager også på adskillige how to’s om grundlæggende kagedekoration og hvordan man laver forskelligt fondant pynt. Der ud over kan man selvfølgelig også finde indlæg med billeder af Annettes flotte kager og cupcakes.

Vi skrev til Annette og stillede hende en række spørgsmål, som du her kan læse svarene på.

Hvornår startede du med, at bruge fondant/marcipan til, at dekorere kager?
Jeg begyndte tilbage i sommeren 2008.

Hvordan kom du på, at du ville dekorere kager?
Jeg sad en aften og så lokal nyhederne, hvor de var på besøg hos en konditor. Det var studenter tid, så indslaget handlede om studenter hue kager. Efter at have set det gik jeg på nettet og bestilte en startpakke, så jeg selv kunne afprøve det med fondant. Jeg blev ret grebet af det, og kunne ikke stoppe igen. Jeg kan til tider sidde oppe til kl. 3 om natten for at pynte en kage, men det gør mig ikke noget. Jeg slapper af med det og hygger mig enormt meget:)

Har du taget kurser i kagedekoration eller er du selvlærd?
Jeg har brugt nettet enormt meget til inspiration, men er ellers selvlærd.

Har du en faglig baggrund, der er relevant for kagedekoration?
Nej slet ikke, jeg er butiks uddannet i tøj butik.

Hvordan så din første kage ud?
Min første kage er super simpel. Startpakken var lidt sparsom så jeg tog et lille glas i brug til at lave store prikker som pynt.

Annettes kager - Første kage

Annettes kager – Første kage

Hvilken af dine kager er du mest stolt af?
Det er uden tvivl min slot kage som var en kombineret dåbs og fødselsdagskage til mine 2 piger. Jeg brugte meget tid på den, og fik knap så meget søvn;). Men jeg elsker den kage.

Annettes kager - Dåbs og fødselsdagskage

Annettes kager – Dåbs og fødselsdagskage

Hvad er din største kage katastrofe?
Jeg er lidt speciel når det kommer til mine kager. Hvis slut resultatet er helt forfærdeligt så tager jeg ingen billeder;). Det jeg sådan lige kan komme på er nogle kager til min nevø. Jeg lavede de her billeder med flydende glasur, og det blev bare helt forfærdeligt. Desværre var der slet ikke tid til at lave det om:(

Hvor får du inspiration til dine kagers fyld og dekorationer?
Jeg bruger MEGET tid på nettet til at finde inspiration. Især udenlandske sider. De er helt fantastisk dygtige i udlandet synes jeg. Opskrifter finder jeg især på amerikanske sider, og så har jeg efterhånden en del opskrift bøger stående herhjemme.

Hvor mange kager laver du ca. om året?
De store fondant kager er der skåret meget ned på efter at jeg er blevet mor. Men jeg laver nok omkring 5 stykker om året. Så laver jeg en masse cupcakes istedet for, de tager ikke lige så lang tid, men kan også være super fine.

Hvad er din yndlings kombination af kage og fyld?
Min favorit kage er uden tvivl mudcake, med fyld af hindbær mousse med hvid chokolade og en chokolade creme. Det kan være hvilken som helst chokolade creme, jeg elsker alt chokolade.

Hvor kigger du først når du er i tvivl om noget? Har du bøger der forklarer alt du har brug for, eller er der bestemte sider på nettet du benytter meget?
Jeg bruger altid Google når jeg søger svar på noget om kager, og gerne på engelsk. På den måde støder jeg hver gang ind i nye fantastiske sider og blogs.

Har du et yndlings fondant mærke, eller bruger du altid hjemmelavet fondant?
Jeg bruger mest fondant fra FunCakes, men har også prøvet Satin Ice et par gange og den er også udemærket. Den er meget smidig og nem at have med at gøre.

Hvilket kage værktøj ville du ikke kunne leve uden?
Det må være mit ball redskab til at gøre blomsterne krøllet og mere levende at se på.

Hvilket kage værktøj er det næste du gerne vil have?
Det er faktisk et ball redskab igen, men i metal. Jeg har dem kun i plastic, men jeg har læst at de er meget bedre i metal, så det skal testes.

Hvad vil du gerne være bedre til? er der en bestemt slags pynt du ikke føler du mestrer endnu?
Jeg er en hat til at modellere for eks. mennekser og dyr i fondant. Det ville jeg gerne være bedre til. Det er ret sødt med en lille elefant eller bamse ovenpå en fin kage.

Hvad er det første råd du vil give nybegyndere i hobbyen?
At de skal kaste sig ud i med arme og ben. Man skal ikke være bange for at lave fejl og så skal man være stolt af hver eneste kage man laver. Det er en fantastisk hobby og folk omkring en vil elske det.:). Og ja så er det altså kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan lave.

Mange tak til Annette for hendes svar og fordi hun gad at deltage. Vi håber at have et interview mere klar i næste uge, samme tid og sted.

Skriv et svar