Interview med Anne fra Annes KageKrummer

Annes KageKrummer

Ugens interview, det tredje i rækken, er med Anne, der står bag Annes KageKrummer. Anne startede sin blog tilbage i januar 2009 og har siden fremvist en lang række af hendes flotte kager lavet til fødselsdage, bryllupper, konfirmationer osv. Ind imellem alle kagekreationerne er der også blevet plads til opskrifter og lidt tips og tricks.

Vi skrev til Anne og stillede hende en række spørgsmål, som du her kan læse svarene på.

Hvornår startede du med, at bruge fondant/marcipan til, at dekorere kager?
I sommeren 2008 lavede jeg en kage overtrukket med marcipan til min søns fødselsdag – hvordan ideen opstod kan jeg ikke huske men den blev simpelthen så grim at jeg tænkte at det måtte nogen kunne lære mig så jeg tilmeldte mig et kursus hos Kagekompagniet og siden har jeg været bidt af en gal kage.

Har du taget kurser i kagedekoration eller er du selvlærd?
Jeg har været på en del kurser, mit første var for simpelthen at lære at overtrække en kage, så har jeg været på bryllupskagekursus, sprøjteglasurkursus, nogle modelleringskurser og nogle blomsterkurser.

Har du en faglig baggrund, der er relevant for kagedekoration?
Overhovedet ikke, jeg er bankuddannet og arbejder i dag som projektkonsulent men jeg har altid været kreativ, jeg har strikket og syet meget, elsker at lave mad og har altid bagt meget og nu er det altså kagedekoration

Hvordan så din første kage ud?
Det var en fodboldkage til naboens søn.

Annes KageKrummer - Første kage

Hvilken af dine kager er du mest stolt af?
Det er svært at vælge en bestemt kage men da jeg havde lavet min første store bryllupskage, 5 etager på stativ, var jeg lidt stolt da jeg havde stillet den op og så hvor stor og flot den egentlig var blevet selvom det var en meget enkel kage.

Annes KageKrummer - Bryllupskage

Hvad er din største kage katastrofe?
Det kan jeg til gengæld sige helt præcist – det var min første (og hidtil eneste) Topsy Turvy kage. En bryllupskage i 3 etager der drillede big time og som endte med at vælte. Allerede da jeg skulle stakke den kunne jeg se at det ville gå galt og jeg forsøgte alt muligt og jeg har aldrig haft så mange støttepinde i en kage. Da jeg skulle aflevere den måtte min mand køre alt imens jeg lå på knæ bag i bilen og forsøgte at holde på skidtet. Da vi kom frem og jeg bar den ind drog jeg et lettelsens suk, krydsede fingre og håbede det bedste. Heldigvis var det min kollegas søn og svigerdatter der skulle giftes, det var ikke så højtideligt og de tog det oppe fra og ned. Jeg fik bagefter at vide at de startede med at sætte noget under fadet i forsøget på at vippe det så meget at kagen ikke skred men det endte som sagt med at den væltede – heldigvis kunne de grine af det og jeg har lovet dem, at hvis de nogen sinde får brug for en kage igen så levere jeg den kvit og frit og jeg garanterer at det bliver en der IKKE vælter.

Annes KageKrummer - Topsy-turvy kage

Hvor får du inspiration til dine kagers fyld og dekorationer?
Som regel har folk selv nogle rigtige gode ideer og jeg har efterhånden lavet kager så længe at jeg nogenlunde ved hvad der passer godt sammen.

Hvad er din yndlings kombination af kage og fyld?
Der er mange, men det kunne godt være en mud-cake med appelsinmousse. Hvid chokolademousse med hakket hvid chokolade og revet limeskald er også et hit sammen med en bærmousse og vaniljebunde.

Hvor kigger du først når du er i tvivl om noget? Har du bøger der forklarer alt du har brug for, eller er der bestemte sider på nettet du benytter meget?
Jeg Googler og bruger youtube.

Har du et yndlings fondant mærke, eller bruger du altid hjemmelavet fondant?
Jeg laver aldrig selv fondant, jeg bruger som regel Kagebutikkens eller Fun Cake.

Hvilket kage værktøj ville du ikke kunne leve uden?
Min Cake Lifter fra Wilton er uundværlig.

Hvilket kage værktøj er det næste du gerne vil have?
Jeg ønsker mig en steamer.

Hvad vil du gerne være bedre til? er der en bestemt slags pynt du ikke føler du mestrer endnu?
Jeg er ikke god til at modellere mennesker så det blive nok det næste kursus jeg skal på.

Hvad er det første råd du vil give nybegyndere i hobbyen?
Bare gå igang – det er slet ikke så svært. Tag evt. et par basiskurser så teknikkerne er på plads.

Mange tak til Anne for hendes svar og fordi hun gad at deltage. Vi håber at have et interview mere klar i næste uge, samme tid og sted.

Skriv et svar