Opskrift på chokolade-palmin smørcreme

Chokolade-palmin smørcreme

Mange af de opskrifter på palmin smørcreme du kan finde på nettet, foreslår at tilsætte kakao, hvis man ønsker, at sin opsmøring skal smage af chokolade, men i vores øjne er det ikke nok, selv ikke med en god kvalitet af kakao. Vi bruger i stedet nedenstående opskrift på chokolade-palmin smørcreme, hvor der tilsættes rigtig chokolade. Det giver en dejlig chokoladesmag uden at påvirke de gode egenskaber ved palmin smørcremen nævneværdigt.

Ingredienser:

 • 125 g. palmin
 • 125 g. smør (rigtigt smør, ikke smørbart)
 • 500 g. flormelis
 • 1 tsk. vanilje ekstrakt
 • 2 spsk. mælk eller vand
 • 150 g. chokolade

Lad palmin og smør stå ude til det har stuetemperatur (skær det evt. i små klodser, så det bliver hurtigere varmt). Når palminen og smørret er blevet blødt, hældes det i en skål og mikses til det er godt blandet. Tilsæt herefter flormelis lidt af gangen under omrøring. Når alt flormelissen er hældt i tilsættes vanilje ekstrakt og mælk/vand og der piskes videre ved høj hastighed i 5-10 minutter, til blandingen er blevet hvid og luftig.

Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn og lad det køle af. Det skal være så tæt på stuetemperatur som muligt, men stadigt flydende. Hæld det i smørcremen og pisk indtil det hele er blandet godt. Tilsæt eventuelt en ekstra spsk. mælk, hvis smørcremen er blevet for fast.

Hvis smørcremen ikke skal bruges med det samme, dækkes den til med film, da overfladen ellers indtørrer. Ubrugt palmin smørcreme kan opbevares på køl i en uge (længere tid, hvis der bruges vand istedet for mælk) eller fryses i 2-3 måneder.

Har palmin smørcremen været kølet ned, skal den stå ude til den når stuetemperatur og så røres godt inden brug.

2 comments

 1. Marianne siger:

  Rigtig god ide med chokolade i stedet for kakao..
  Hvor mange gram chokolade vil du foreslå at der skal bruges hvis man bruger hvid chokolade, for at holde cremen hvid?
  MVH Marianne

  • Mette Dalsgaard Brath siger:

   Det er et godt spørgsmål. Vi har ikke prøvet med hvid chokolade, men som udgangspunkt ville vi bruge den samme mængde som med mørk. Det er forholdsvis nemt at tilsætte mere, hvis ikke det er helt nok.

Skriv et svar