Opskrift på palmin smørcreme

Palmin smørcreme

Et vigtig del af, at få en flot færdig kage er opsmøringen. En opsmøring af ydersiden af kagen sikrer dels, at mousser og cremer brugt som fyld ikke kommer i kontakt med fondanten eller marcipanen, kagen er overtrukket med, men også at denne har et jævnt underlag, så det er nemmere, at undgå buler. Man kan også vælge helt at undlade, at betrække kagen med fondant og istedet lade opsmøringen være den endelige yderskal.

Der findes et væld af muligheder når det kommer til opsmøring, men en af de mest populære er palmin smørcreme. Palmin smørcreme udmærker sig ved, at den ikke smager så meget af smør, som almindelig smørcreme nemt kommer til og samtidigt får den en mere hvid farve, hvilket gør den nemmere, at indfarve i klare rene farver. Mange foretrækker også dens konsistens, som er mere luftig og blød og så er den oven i købet nem at lave.

Ingredienser:

  • 125 g. palmin
  • 125 g. smør (rigtigt smør, ikke smørbart)
  • 500 g. flormelis
  • 1 tsk. vanilje ekstrakt
  • 2 spsk. mælk eller vand
  • Evt. farve

Lad palmin og smør stå ude til det har stuetemperatur (skær det evt. i små klodser, så det bliver hurtigere varmt). Når palminen og smørret er blevet blødt, hældes det i en skål og mikses til det er godt blandet. Tilsæt herefter flormelis lidt af gangen under omrøring. Når alt flormelissen er hældt i tilsættes vanilje ekstrakt og mælk/vand og der piskes videre ved høj hastighed i 5-10 minutter, til blandingen er blevet hvid og luftig.

Hvis smørcremen ikke skal bruges med det samme, dækkes den til med film, da overfladen ellers indtørrer. Ubrugt palmin smørcreme kan opbevares på køl i en uge (længere tid, hvis der bruges vand istedet for mælk) eller fryses i 2-3 måneder.

Har palmin smørcremen været kølet ned, skal den stå ude til den når stuetemperatur og så røres godt inden brug.

Noter:

  • Du kan erstatte mælken med f.eks. citron- eller appelsinsaft for, at give palmin smørcremen en friskere og mindre fed smag. Hvis man tilsætter smag på denne måde, kan man undlade at tilsætte vanilje ekstrakt.
  • Vanilje ekstrakt kan udskiftes med f.eks. mandel essens eller andre smagsvarianter.

Skriv et svar