Hot dog kage

Hot dog kage nærbillede

For et par uger siden fik vi en forespørgsel på, om vi kunne lave en kage formet son en hot dog. I første omgang trak vi lidt på det, men efter lidt snak frem og tilbage, om hvordan vi kunne gribe det an, besluttede vi, at gøre forsøget (dog med forbehold for resultatet). På trods af lidt vanskeligheder og ting der skal gøres anderledes næste gang, er vi rigtigt godt tilfreds med slutresultatet.

Hot dog kage med det hele

Hot dog brødet er bygget op af kakao lagkagebunde skåret til i den rette form. Herefter er de lagt sammen med tynde lag af palmin smørcreme (med citronsmag) og opsmurt i det samme. “Brødet” er så dækket med Satin Ice fondant, der er malet med airbrush i farverne brun, hudfarve (kobber) og orange.

Den røde pølse er formet i romkuglemasse og betrukket med en god flydende konsistens af royal icing. Det tog et par forsøg, at ramme en god kogt-rød-pølse-farve, men det lykkedes rimeligt.

Hot dog kage tilbehør

De gode sager på toppen var også lidt en udfordring, da vi gerne ville have både farve og konsistens rigtig. Ketchuppen skulle være skinnede og godt flydende og samtidigt ramme en rød farve, der ikke faldt i et med pølsen, så til det valgte vi igen royal icing. Senneppen lavede vi af palmin smørcreme for, at få et lidt tykkere konsistens og det samme med remouladen, der desuden blev tilsat noget kokos for, at få en lidt mere klumpet konsistens.

Til sidst blev de rå løg lavet ved, at skære fondant i tern og airbrushe dem med lidt gul og grøn farve.

Ketchup og rå løg

Selv om vi er rigtigt godt tilfreds med resultatet, er der som sagt ting der skulle have været gjort lidt anderledes. Vi er ikke helt tilfreds med brødets farve, der har fået et lidt for lyserødt skær. Udskæringen i brødet skulle nok også have været lidt dybere. Pølsens overtræk skulle have haft lidt længere tid til, at tørre, så den havde været nemmere, at lægge i brødet. Til gengæld blev ketchuppen, remouladen og senneppen rigtig god og hjalp til, at skjule nogle af de andre småfejl.

Hot dog kage med det hele

Lignende indlæg

Skriv et svar