Opskrift på chokolade cupcakes

Chokolade cupcakes

Der er ikke meget der slår en rigtig god chokolade cupcake i smag, men der kan være lidt langt imellem de gode opskrifter. Vi har prøvet en del af, men ofte er de enten tørre eller de smager for meget af kakao og ikke nok af chokolade. Den bedste vi har fundet er den her, som er blød og luftig og samtidigt har den helt rigtige smag, så man ikke er i tvivl om, at det er en chokolade cupcake man sætter tænderne i.

Ingredienser (til 12 stk):

 • 100 g. mel
 • 20 g. usødet kakao
 • 140 g. sukker
 • 1½ tsk. bagepulver
 • lidt salt
 • 40 g. smør
 • 1,2 dl. letmælk
 • 1 æg
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 50 g. hakket mørk chokolade

Forvarm ovnen til 175 grader.

Pisk smør, mel, sukker, kakao, bagepulver og salt i en skål til alle ingredienser er blandet godt. Pisk mælk, æg og vaniljesukker sammen i en anden skål og hæld blandingen i dejen under omrøring. Pisk til det hele har en glat konsistens. Vend til sidst den hakkede chokolade i dejen.

Dejen fyldes i papirformene og sættes gerne i en muffinsbageform af metal, formene fyldes 2/3 op til kanten.

Bages 20-25 minutter eller indtil kagerne giver let efter ved et let tryk med en finger på toppen.

Noter:

 • Smør kan byttes ud med margarine uden den store smagsforskel.
 • Vend chokoladen i lidt mel inden den tilsættes. Derved undgår du, at den synker til bunds under bagning.
 • Vi vejer dejen af når vi fylder den i formene, så vi får så ens færdige cupcakes som muligt. De cupcakes der vises i indlægget her, er fyldt med 40 g. hver, hvilket passer godt til PME forme (Dr. oetker forme er lidt større, så med dem er 45 g. per form mere passende).

Skriv et svar