Her i sommervarmen kan det være godt med et lille pift af syrlighed i sine kager eller cupcakes, så her kommer vores bud på en opskrift på citron cupcakes med en lækker luftig citron guf som topping.
Cupcake opskriften er baseret på vores opskrift på vanilje cupcakes og opskriften på citron guf er baseret på vores marshmallow frosting.
Ingredienser (til 12 stk.):
Cupcakes:
- 130 g. sukker
- 140 g. mel
- 1½ tsk. bagepulver
- 40 g. smør
- 1-2 citroner (økologiske)
- 1 æg
- 1,2 dl. mælk
Citron guf:
- 2 æggehvider
- 120 g. sukker
- 1 knsp. salt
- 1 citron
- Farve
Fremgangsmåde:
Cupcakes:
Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk sukker, mel bagepulver, smør og revet skal af 1-2 citroner i en skål til alle ingredienser er blandet godt. Pisk mælk, æg og 1-2 tsk. citronsaft sammen i en anden skål og hæld blandingen i dejen under omrøring. Pisk til det hele har en glat konsistens.
Dejen fyldes i papirformene og sættes gerne i en muffinsbageform af metal, formene fyldes 2/3 op til kanten.
Bages 20-25 minutter eller indtil kagerne giver let efter ved et let tryk med en finger på toppen.
Citron guf:
Pisk sukker, æggehvider og salt over et vandbad, indtil sukkeret er opløst og massen er fingervarm (omkring fem minutter).
Hæld massen i en skål og pisk det med røremaskine, mens du tilsætter saften fra en presset citron og evt. farve. Pisk indtil massen er kølet ned til stuetemperatur og frostingen er blevet let og luftig. Konsistensen skal være som guf til is og skal kunne holde sin form.
Frostingen kan enten tylles på eller smøres på med kniv eller ske, for et mere tilfældigt look.
Noter:
- Smør kan byttes ud med margarine uden den store smagsforskel.
- Vi vejer dejen af når vi fylder den i formene, så vi får så ens færdige cupcakes som muligt. De cupcakes der vises i indlægget her, er fyldt med 40 g. hver, hvilket passer godt til PME forme (Dr. oetker forme er lidt større, så med dem er 45 g. per form mere passende).
- Hvis man har problemer med, at få frostingen stiv nok, kan man tilsætte en anelse vinsyre (cream of tartar).