Sådan laver du to-farvede sommerfugle

To-farvede fondant sommerfugle

Her en lille guide til, hvordan man kan give udstukket pynt et lille ekstra pift ved, at bruge to farver fondant i stedet for kun en. Tricket er især velegnet når man bruger udstikkere med stempel, der samtidigt præger et mønster i fondanten, men kan også give lidt ekstra til pynt udstukket med almindelige udstikkere.

 Værktøj du skal bruge

Fondant sommerfugle figur 1

  • Silikonemåtte (eller andet underlag hvor fondanten ikke hænger fast når den bliver rullet ud)
  • Kagerulle
  • Pap (Paprøret fra en køkkenrulle skåret i halv, er velegnet)
  • Husholdningsfilm eller bagepapir
  • Udstikkere (jeg har her brugt sommerfugle, men andre udstikkere kan også give gode resultater)
  • Fondant eller gumpaste i to farver (gerne kontrastfarver eller en lys og en mørk)
  • Evt. tylose pulver (så fondanten bliver mere fast når den er tør)
  • Evt. maizena til, at duste overfladen af underlaget

Fremgangsmåde

Buk et stykke pap i et V (eller skær røret fra en køkkenrulle midt over) og dæk det med film eller bagepapir.

Rul to stykker fondant i hver sin farve tyndt ud. Læg herefter den farve du vil have opad på sommerfuglen oven på det andet og rul dem begge, så de hænger godt sammen. Den samlede tykkelse på de to lag fondant skal være omkring 1 mm og du må gerne kunne se skæret af farven fra det nederste lag igennem det øverste.

Fondant sommerfugle figur 2
Fondant sommerfugle figur 3
Fondant sommerfugle figur 4

Tag din udstikker og pres den ned i fondanten. Ryk lidt med den til siderne, så du er sikker på, at være kommet helt igennem fondanten. Tryk stemplet på udstikkeren ned, så stemplets aftryk bliver overført til fondanten. Dette kan også hjælpe til, at få fondanten til, at sidde fast i udstikkeren, så det følger med når du løfter den. Hold derefter udstikkeren hen over pappet og tryk gentagne gange på stemplet, indtil den udstukne sommerfugl kommer fri og lander på pap-V’et. Skub den forsigtigt på plads, så sommerfuglens krop ligger i den dybeste del af V’et og vingerne står op ad siderne. Skub evt. kroppen helt ned i bunden, afhængigt af hvor hævet du vil have vingerne.

Fondant sommerfugle figur 5

Hvis den udstukne fondant ikke følger med op i udstikkeren, kan du duste underlaget lidt mere, så fondanten ikke hænger i. Du kan også bare fortsætte og flytte dem over i pap-V’et når du er færdig.

Vær opmærksom på, at når først du har udstukket det du kan i det udrullede stykke fondant, kan du ikke skille de to farver ad og fortsætte. Det overskydende fondant kan kun æltes sammen til en mellemtone af de to farver du startede med, så sørg for, at udnytte pladsen godt når du stikker ud.

Lad sommerfuglene ligge på pappet til de er helt tørre og kan holde deres form uden støtte.

Lignende indlæg

Skriv et svar