Dumle Bumle kage

Dumle Bumle kage med sukkerprint

Ofte kommer ideen til en kage ud af et ønske om, at efterligne noget vi har set på nettet, eller behovet for, at lave noget pynt i et bestemt tema, men af og til kommer ideen til en kage ud af en tilfældighed.

Forleden kom vi til at snakke om, at vi skulle have afprøvet en creme med Dumle karameller som fyld i en kage og imens vi snakkede om det, kom jeg af uvisse årsager til at sige Bumle (som i karakteren fra filmen Biler) i stedet for Dumle og med det samme havde vi ideen til, hvilket tema kagens pynt skulle have, samt et godt navn til den.

Dumle Bumle kage set fra oven

Vi startede ud med en sponge cake (minder om en pund-til-pund kage) med kakao, for at få så meget chokolade i som muligt. Til den lavede vi en Dumle-creme fordelt i to lag og smurte den herefter op med nutella smørcreme, vi havde tilovers fra et andet kageprojekt. Kagen blev dækket i hvid Satin Ice fondant og derefter malede Søren den med airbrush. Bumle temaet var en kærkommen lejlighed til at få øvet lidt med den og se om han kunne efterligne Bumles rust og falmede farver. En af vores (mange) planer for fremtidige kageprojekter er, at vi på et tidspunkt skal have lavet en 3D kage formet som Bumle, så vi skal gerne kunne male ham “realistisk”.

Dumle Bumle kage nærbillede af rust effekt

Resultatet af sprøjtemalingen blev ganske tilfredsstillende. Først blev det nederste af kagen malet lyseblå i lidt tilfældige områder og herefter blev der brugt en kombination af farverne brun og orange, til at simulere rust. Ved at variere mængden af maling og påfører den i et næsten tilfældigt mønster, kom det til at se nogenlunde naturligt ud.

Til sidst valgte vi at dekorerer med et simpelt sukkerprint, som burde have fået en dekoreret kant for helhedens skyld, men som eksperiment i airbrush arbejde, var kagen en succes. Kombination af kakaobunde, Dumle-creme og nutella smørcreme kunne på forhånd godt lyde lidt tungt og overvældende, men det viste sig, at passe rigtigt godt sammen og smage fantastisk. Der oven i skar kagen nærmest perfekt, som det kan ses nedenfor. Som en ekstra bonus frøs vi det overskydende Dumle-creme ned, hvilket gav en meget velsmagende is.

Vi har planer om, at få lagt opskrifter op på siden på både sponge cake og Dumle-creme i den nærmeste fremtid.

Dumle Bumle kagen skåret

Skriv et svar