Hvor meget fondant?

Hvor meget fondant skal jeg bruge?

Af og til kan det være svært, at bedømme hvor meget fondant der skal til for, at dække en kage, så derfor har vi lavet følgende skema, baseret på en kombination af tal fra Wilton og egne erfaringer. For at finde hvor meget fondant der skal bruges til en kage, finder man formen og størrelsen på bageformen i skemaet og måler hvor høj den færdige kage er, inklusive opsmøring. Derefter aflæses mængden af fondant (i gram) der skal bruges.

Når fondanten udrulles skal den kunne dække et område svarende til kagens diameter plus højden gange 2. Har du f.eks. en kage bagt i en 25cm springform, der med fyld er 7,5 cm høj, skal du bruge ca. 680 g. fondant og det skal rulles ud til en størrelse på minimum 40 cm. i diameter (25 cm. + 7,5 x 2). Rul det gerne en centimeter eller to større for en sikkerheds skyld.

Bemærk at mængderne i skemaet giver et tykkere lag fondant ved større kager. Den større tykkelse gør store stykker fondant nemmere, at håndtere og mere holdbare. Er du erfaren med, at lægge fondant på store kager, kan du bruge lidt mindre mængder og rulle fondanten tyndere.

Lignende indlæg

Skriv et svar