Jordbærtærte og æblekage cupcakes

Jordbærtærte og æblekage cupcakes

I dag har vi prøvet lidt nye opskrifter på cupcakes. En af Sørens favorit kager er jordbærtærter og en af mine egne er gammeldags æblekage, så vi besluttede, at se om vi ikke kunne lave noget tilsvarende som cupcakes. Vi startede med, at lave 12 marzipan cupcakes og noget jordbærfyld, baseret på frosne jordbær, og æblegrød, lavet af friske danske æbler.

Vi afprøvede to varianter af jordbærtærte. I den ene fyldte vi jordbærfyld ned i den færdige cupcake, betræk den med chokolade og toppede den med flødecreme. I den anden variant blandede vi i stedet jordbærfyldet op med cremen, igen oven på et lag chokolade. Til sidst blev de pyntet med hjemmelavede sukkerhjerter.

For at lave æblekage cupcakes, fyldte vi æblegrød ned i samt ovenpå de færdige marzipan cupcakes og toppede af med flødeskum, pyntet med knuste makroner.

Alle varianterne smagte fortræffeligt men for jorbærtærtens vedkommende, var det bedste resultat, at putte jordbærfyldet ned i kagen, da det fremhævede jordbærsmagen mest. For det perfekte resultat skulle de nok have været pyntet med et friskt jorbær, men dem havde vi ikke lige på lager.

Lignende indlæg

Skriv et svar