Beton kage

Kage formet som beton KB-bjælke

For et par uger siden startede jeg et vikariat hos Spæncom A/S i Aalborg, hvor jeg også var teknisk designer elev. Spæncom laver beton elementer til byggeri, så jeg tænkte, at vi skulle prøve, at lave en kage formet som et af deres produkter. Valget faldt på en KB-bjælke, der har et karakteristisk udseende, der var lidt mere udfordrende at lave end en simpel søjle.

Som det kan ses på billedet af en rigtig betonbjælke nedenfor, har vi ramt formen meget godt (mine kollegaer var i hvert fald ikke i tvivl om hvad det skulle forestille og var ret begejstrede).

Spæncom beton bjælke

Kagen er lavet af almindelige lagkagebunde, der er skåret til i nogenlunde den endelige form. I mellem bundene er der brugt mørk chokolade ganache som fyld og kagen er herefter smurt op med hvid chokolade ganache, der er farvet gråt for, at ligne beton (farven endte med, at få et skær af lilla, da den hvide calabaut chokolade er temmelig gullig). I toppen af kagen er der sat en række bøjler lavet af modellerings-chokolade, der i en rigtig bjælke ville være stålarmering.

Det er den første kage vi har lavet, hvor vi har brugt ganache til, at smøre op med og når man lige vender sig til, hvor hårdt og hurtigt det størkner, er det utroligt nemt, at arbejde med og give en meget pæn overflade.

Vi håber at denne kage vil give udtrykket beton kage en ny og mere positiv mening 🙂

Lignende indlæg

Skriv et svar