Brug af kagerester

Kakaokugler pyntet med krymmel, kokus og chokolade

Et af biprodukterne af, at lave pyntede kager, er kagerester og overskydende smørcreme. Kagerne skal skæres til for at opnå den ønskede form og toppen skal skæres af, så kagen bliver flad. I stedet for, at smide resterne ud, putter vi dem i fryseposer med det overskydende smørcreme og lægger det i fryseren. Når så vi har en god mængde, eller når vi lige står og mangler lidt mundgodt, tager vi det frem og smider det en tur i mikseren, tilsat lidt kakao og evt. andre smagsstoffer, og laver kakaokugler ud af resterne.

Den her gang er det lavet med rester fra kaffebordskagenstegosaurus kagen, babykagen og kagerne fra vores kagesmagning. Ud over kageresterne og smørcreme tilføjede vi også resterne af chokoladecremen fra kagesmagningen samt kakao. For at give lidt variation er kuglerne lavet med forskellige smagsvarianter – dem med krymmel og kokus er smagt til med rom aroma, dem med hvid chokolade overtræk og grøn krymmel, har fået lidt pebermynte aroma og de sidste, med både mørk og hvid chokolade overtræk, er smagt til med mocca aroma.

Kagerester

Færdigblandede kagerester

Skriv et svar