Opskrift på banancreme

Cupcakes med banancreme og kakaopulver

Gårsdagens babykage med banancreme var en stor succes, så her kommer opskriften på cremen, der er lavet på friske bananer, frem for banan aroma. Cremen passer godt til chokoladekage og kan gøre en ellers lidt tung kage frisk og luftig.

Ingredienser:

  • 1 dl. Sukker
  • ½ l. sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 50 g. maizena
  • 2 æggeblommer
  • 6 blade husblas
  • 4 bananer
  • 1 citron
  • ½ l. fløde

Kog 4 dl. mælk, sukker og vaniljestang op til sukkeret er opløst og fjern derefter vaniljestangen.

Rør maizena sammen med 1 dl. mælk og æggeblommer til en ensartet masse.

Tilsæt maizena blandingen til den varme mælkeblanding under omrøring.

Kog cremen op til den er tyk og fjern herefter fra varmen.

Blød husblassen op (ifølge pakkens anvisninger) og rør den i den varme creme. Lad herefter cremen afkøle helt.

Blend bananerne med citronsaft og rør i cremen.

Pisk fløden og vend den i cremen.

Cremen kan nu bruges, men stivner yderligere efter lidt tid på køl.

Noter:

  • En hurtigere udgave af cremen er, at lave den på Dr. Oetker vanilje kagecreme i stedet. Efter cremen er blandet, tilsættes banan/citron mosen og der vendes flødeskum i.
  • Cremen får hurtigt en let brunlig farve, fordi bananerne oxydere, så der kan med fordel tilsættes lidt gul frugtfarve for, at rette op på cremens udseende. Dog er det svært at undgå en lidt karrylignende farve, men det ses ikke f.eks. sammen med en chokoladecreme eller kage.

God fornøjelse   😆

Skriv et svar