Stegosaurus fødselsdagskage

3D Dinosaurus kage

Så har vi prøvet, at lave vores første rigtige 3D kage i fondant og gumpaste. Kagen, som skal forestille en stegosaurus, er bestilt til en 10-års fødselsdag og forhåbentligt bliver knægten ligeså tilfreds, som vi er med resultatet.

3D Dinosaurus kage

Dinosaur kagens krop består af vanilje lagkagebunde i tre lag, med fyld af hindbærmousse og chokoladecreme. Benene, hovedet og halen er formet i romkuglemasse, lavet fra resterne af kagen, rørt op med smørcreme og kakao. Efter at være blevet formet og opsmurt, er kagen dækket med et lagt meget lysebrunt fondant, hvori der er lavet lidt folder og ridser, for at fremhæve dinosaurens hud.

Da formarbejdet var færdigt, blev kroppen sprøjtemalet med airbrush og takkerne, som blev lavet af gumpaste og malet for et par dage siden, blev trykket ned i ryggen af dyret. Sidst blev der lavet øjne og hornene på halen (som også blev lavet tidligere) blev sat på.

Pladen som kagen står på, er betrukket med smørcreme og drysset med knuste digestive kiks.

Stegosaurus nærbillede af forkrop og hoved

Stegosaurus nærbillede af rygpigge

Stegosaurus hale nærbillede

Som sagt er vi rigtigt godt tilfredse med resultatet, også selv om det er en næsten tro kopi af en vi har set i en YouTube video, bortset fra, at jeg synes vores er pænere 🙂

Lignende indlæg

Skriv et svar