Airbrush til kagepynteri

Kage med fondant pynt malet med airbrush

Kage med cupcakes

Vi er efterhånden ved, at have et omfattende udvalg af redskaber til, at pynte kager, inklusive en printer til sukkerprint, men vores seneste kageprojekt krævede et vi ikke havde – en airbrush. Derfor købte vi sådan en igår og efter, at have fået fat i den rigtige adapter til kompressoren idag, skulle vi nu kunne lave endnu flere flotte kager 🙂

Søren har tidligere arbejdet med airbrush, da han malede Warhammer figurer, så han har lidt erfaring med, at bruge den og jeg har da også lige prøvet lidt, så vi er spændte på, at se hvilke muligheder den giver os. Lige nu arbejder vi på en kage, hvor vi kommer til, at bruge den en hel del (den skal være færdig midt i næste uge, så der kommer også billeder).

Men airbrushen skulle jo testes hurtigst muligt, så vi kreerede ovenstående lille kage som test objekt. Kagen består af vaniljebunde med kanelcreme imellem og er betrukket med Satin Ice fondant. Pynten er lavet af gumpaste også fra Satin Ice. Kanten er tyllet med royal icing rester (derfor de lidt sære farver). Hele projektet, fra bagning af bunde til de sidste sprøjt med airbrushen tog os seks timer inklusive tørretid, så vi har vel brugt ca. 4 effektive timer.

Det var sjovt, at få afprøvet endnu et værktøj og airbrushen skal nok blive en fast del af vores repertoire. Ideen med det lille kaffestel vil nok også blive brugt igen, som et festligt indslag til en eftermiddagskaffe med familie/venner.

Lignende indlæg

Skriv et svar